Wat kan een goed voedingsadvies voor u betekenen?

Veel mensen kampen met allerlei vage klachten die hun oorsprong vinden in een disbalans in het lichaam. Deze disbalans is vaak het gevolg van een verkeerd voedingspatroon en dus bepaalde tekorten aan vitamines of mineralen. Als u ook het idee heeft dat dit bij u het geval is? Dan kunt u ons inschakelen voor een voedingsadvies op maat. Wij analyseren uw huidige voedingspatroon aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een persoonlijk gesprek, en geven u een voedingsadvies op maat. Dit advies is gebaseerd op de tekorten die we zien en kan naast voedingsadvies ook adviezen voor supplementen bevatten. Supplementen zijn namelijk een makkelijke manier om tekorten snel aan te vullen, en de ergste klachten te verminderen. In sommige gevallen is het nodig om naast de vragenlijst en het gesprek een aantal testen uit te voeren. Deze bevestigen vaak wat we al vermoedden, maar kunnen ook andere tekorten en/of disbalansen aan het licht brengen. Al deze informatie nemen we mee in ons behandelplan, en uw persoonlijke voedings- of suppletieadvies.

Voedingsadvies bij hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten komen opvallend vaak voor in samenlevingen met een ongezond voedingspatroon. Dit alleen al is het bewijs dat een goed voedingsadvies kan bijdragen aan een betere gezondheid. Medicijnen die u van uw dokter voorgeschreven krijgt maskeren alleen symptomen, maar laten de oorzaak van hart- en vaatziekten niet verdwijnen. De juiste voeding (oftewel voeding rijk aan vitamines en mineralen) kan dat wel. Onze voedingscoach zal in kaart brengen hoe u uw dieet kunt aanpassen. Zo kunt u langzaamaan de symptomen die u ervaart verminderen of zelfs laten verdwijnen. Ons voedingsadvies heeft doorgaans betrekking op orthomoleculaire therapie. Dit wil zeggen op natuurlijke wijze, aan de hand van voeding die het lichaam herkent en direct kan gebruiken.

Voedingsadvies voor als u geen energie heeft

Een andere veel voorkomende reden dat mensen bij ons terecht komen voor een voedingsadvies op maat, is dat ze geen energie hebben. Ook dit is vaak het gevolg van een onbalans in het voedingspatroon, wat op relatief eenvoudige wijze is op te lossen. Als u het lichaam geeft wat het nodig heeft dan stel u het in staat zichzelf te herstellen. In plaats van dat u enkel de symptomen maskeert. Of u nu last heeft van hart- en vaatziekten, beginnende Parkinson/dementie, weinig energie of een disbalans in uw microbioom, ons voedingsadvies werkt zowel preventief als curatief. Dus als u uw gezondheid weer in eigen hand wilt nemen bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact op.

Voedingsadvies
error: disabled