Richard Groeneveld 

(mijn achtergrond en motivatie)

“Mijn naam is Richard Groeneveld. Van oorsprong ben ik chemisch analist.
Van kleins af aan ben ik al gefascineerd door de relatie tussen voeding, lifestyle en gezondheid. Vanaf mijn 7e levensjaar ben ik opgegroeid met sport. Ik ervaarde toen al, dat er een verband was tussen, voeding, rust, lichaamstraining en ontspanning.
In 1986 raakte ik geïnteresseerd in de orthomoleculaire geneeskunde. Ik ben de orthomoleculaire voedingsleer op mezelf gaan toepassen en ervaarde dat dit een positieve invloed had op mijn mindset, (sport)prestaties, herstelvermogen, ontspanning en motivatie.
Vanaf dat moment heb ik besloten om mijn ervaring en expertise aan andere mensen te leren en over te gaan brengen. Sindsdien ben ik mij hier nog verder in te gaan bekwamen en alles wat daar mee te maken heeft.
Ik volgde mijn opleidingen aan het Ortho-Instituut te Gendringen en de Sociale Academie voor Natuurgeneeskunde, Homeopathie en Orthomoleculaire voeding te Breukelen.

Ik ben ervaringsdeskundige in de volgende sporten: triatlon, atletiek, fitness, krachttraining, roeien, wielrennen en tennis. Tevens geef ik persoonlijk advies welke vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en/of fytotherapie extra nodig blijkt te zijn of waar juist een tekort aan is (ontstaan) in een specifieke situatie.”

BEWUSTERE KEUZES LEREN MAKEN….

Het doel van mijn consulten is zoveel mogelijk mensen goed te helpen, bewustere keuzes te leren maken uit het huidige voedselaanbod, inzicht te geven in iemands persoonlijke gezondheidssituatie, mindset, klachtenpatroon, voedingspatroon en lifestyle.

Om een goed beeld van iemand te kunnen krijgen, is een goede anamnese van groot belang. Ik kijk hierbij naar je geboorte, is dit goed gegaan, wat je gedurende je levensloop tot heden hebt doorgemaakt aan ziektes, operaties, medicijngebruik, littekens hebt, klachtenpatroon, traumatische ervaringen, ongelukken, je voedingspatroon, je lifestyle, tekorten aan vitamines en mineralen, etc.

Het eindresultaat waarnaar ik streef is het wegnemen van de oorzaak waardoor de symptomen verdwijnen. Als grondregel hanteer ik “Haal de oorzaak weg en het effect hiervan zal ophouden”.

De oplossing is makkelijker dan je denkt

Afspraak maken

U kunt ons mailen of bellen om een afspraak in te plannen.
error: disabled