Wat is het microbioom in uw lichaam precies?

Een zeer belangrijk onderdeel van uw gezondheid is uw microbioom, oftewel de combinatie aan bacteriën in uw lichaam. 99% daarvan bevindt zich in de darmen, waar ze verantwoordelijk zijn voor de spijsvertering en dus de opname van voedingsstoffen. Een disbalans in het microbioom van uw lichaam kan resulteren in een breed scala aan klachten. Denk aan het hebben van weinig of geen energie. Als gevolg daarvan worden voedingsstoffen namelijk niet goed opgenomen, maar werkt ook de darmbarrière minder goed. Schadelijke stoffen moeten namelijk in de darm tegen worden gehouden zodat ze niet in het lichaam terecht komen. Als uw microbioom uit balans is dan kunt u last krijgen van een zogeheten leaky gut, oftewel het lekkende-darm-syndroom. Giftige stofjes die niet in uw lichaam horen, worden dan niet tegengehouden en dringen via uw darmen uw lijf binnen. Als gevolg daarvan ontwikkelt u klachten zoals chronische pijn. Als u wilt weten hoe het ervoor staat met uw microbioom dan kunnen wij u helpen. We kunnen tests uitvoeren om deze te analyseren, en geven u aan de hand daarvan een advies op maat.

Hoe kunt u uw microbioom herstellen?

Het ligt een beetje aan de uitkomst van de analyse hoe u uw microbioom het beste kunt herstellen. We kunnen u adviseren om een goed supplement met probiotica in te nemen om in ieder geval goede bacteriën toe te voegen. In veel gevallen is het echter ook nodig om wijzigingen aan te brengen in uw voedingspatroon. Te veel suikers eten resulteert namelijk in een groei van de verkeerde bacteriën, om maar een voorbeeld te geven. Afhankelijk van de klachten die u ervaart als gevolg van deze disbalans, in combinatie met de manier waarop u normaal gesproken eet krijgt u een voedingsadvies op maat.

Breng uw lichaam terug in balans

Het microbioom in uw lichaam herstellen is niet het enige wat u kunt doen om van chronische klachten af te komen. Wij zijn, als voedingscoach, gespecialiseerd in orthomoleculaire therapie. Dit betekent dat u aan de hand van natuurlijke voeding (die uw lichaam herkent) kunt herstellen. Een lichaam dat beschikt over de juiste voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren) kan zichzelf namelijk herstellen. Daar zijn in veel gevallen helemaal geen medicijnen voor nodig, enkel een uitgebalanceerd voedingspatroon. Als u chronische klachten ervaart en u wenst de oorzaak aan te pakken in plaats van de symptomen te maskeren, neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen u met een voedingsadvies op maat terug in balans te komen, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen en u weer vrij van klachten bent.

Voedingsadvies
error: disabled