WELKE TESTEN EN ONDERZOEKEN ZIJN MOGELIJK?

HORMONENCHECKLIST
Deze test geeft inzicht in de disbalans in een aantal hormonen, neurotransmitters en/of prostaglandines.

€ 10,00

ONTGIFTINGSCAPACITEIT TEST
Deze test geeft inzicht in de ontgiftingspotentie van de lever. Door de overbelasting kan de lever de zuiveringsprocessen niet optimaal uitvoeren.

€ 10,00

NEUROTRANSMITTERPROFIEL TEST (BRAVERMAN TEST)
De Neurotransmitterprofiel test geeft inzicht in het herstelvermogen en het functioneren van de 4 primaire neurotransmitters. Dit zijn serotonine, acetylcholine, gaba en dopamine. Indien er tekorten door de test worden vastgesteld, adviseren wij jou om deze tekorten te corrigeren en aan te vullen.

€ 10,00

VETZUURPROFIEL TEST
De Balance Test van Zinzino is een eenvoudig af te nemen test die de vetzuren in je bloed analyseert. De Zinzino BalanceTest meet het niveau van vetzuren in capillair bloed verkregen uit een vingertop met behulp van de droge bloedvlek [Dried Blood Spot (DBS)]-techniek. Op het moment van het nemen van het monster weerspiegelen de waarden uw voeding van de afgelopen 120 dagen gelijk aan de levensduur van bloedcellen.
De test meet 11 vetzuren, die ongeveer 98% uitmaken van alle vetzuren in het bloed, inclusief verzadigde, enkelvoudig onverzadigde (Omega-9) en meervoudig onverzadigde (Omega-6 en Omega-3)-vetzuren.

€ 107,00

Een voorbeeld van het uitgebreide Zinzino Balance test Report vindt u hier.

De vetzuurprofiel test geeft onder andere een beeld van de persoonlijke:

 • Omega-3 index: de samenvatting van de percentages van de twee mariene Omega-3-vetzuren EPA en DHA. Het ideale gecombineerde niveau is minstens 8%, maar hogere waarden zoals 10% zijn wenselijk.
 • Omega-6:3 balans: deze wordt berekend door het percentage AA te delen door het percentage EPA (AA/EPA), die vervolgens wordt uitgedrukt als een balanswaarde, bijvoorbeeld 3:1. De Omega-6:3 balans in het lichaam is bij voorkeur lager dan 3:1.
 • De vloeibaarheid van celmembraan: deze wordt berekend door de percentages van de twee verzadigde vetten te delen door de percentages van de twee Omega-3’s. Als de vloeibaarheidswaarde lager is dan 4:1, toont dit aan dat de celmembranen voldoende vloeibaar zijn.
 • Mentale kracht: dit wordt berekend door het percentage AA te delen door de som van de percentages EPA en DHA. Het resultaat wordt uitgedrukt als een mentale krachtwaarde, bijvoorbeeld 1:1. De waarde moet lager dan 1:1 zijn voor een voldoende en gebalanceerde hoeveelheid van zowel Omega-6 als Omega-3- vetzuren voor de hersenen en het zenuwstelsel.
 • Arachidonzuur (AA) index: deze toont de gemeten waarde van het Omega-6-vetzuur arachidonzuur (AA) als een percentage van de totale hoeveelheid gemeten vetzuren. Goede gemiddelde waarden liggen tussen 6,5 en 9,5% met een optimale streefwaarde van 8,3%.
 • Afweerwaarde: deze wordt op basis van 3 erkende gezondheidsindicatoren berekend en zou idealiter boven de 90 moeten liggen.

EMB-TEST
Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! De Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) is een test waarmee je met een aantal druppels bloed uitgebreide informatie krijgt over de conditie van je lichaam.
Zo kan je met deze test vaststellen of er tekorten zijn aan vitamines, mineralen, voedselovergevoeligheid (gluten, lactose, histamine), toxische belasting, hormonale disbalans, stressbelasting en of het lichaam wordt belast door virussen, schimmels en parasieten.

€ 179,95

Metingen die onder andere worden verricht zijn:

 • Vrije readicaal belasting,
 • Leverbelasting,
 • Darmverstoring,
 • B12-status,
 • Virale belasting,
 • Vitaminen-, mineralen- en sporenelementen,
 • Pancreasinsufficientie etc.

Meer informatie kunt u nalezen in onze brochure over de te meten waarden van de EMB test.

Een voorbeeld van de uitslag van de EMB test kunt u hier raadplegen.

MICROBIOOM PLUS ONDERZOEK
Middels dit ontlastingsonderzoek kunnen we het genetisch materiaal van onze darmen in beeld brengen. De microbioom plus ontlastingstest omvat de microbiologische analyse van aërobe en anaerobe sleutelbacteriën, alsook van schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.), spijsverteringsresiduen en α-1-antitrypsine, calprotectine, galzuren, pancreas-elastase, secretorisch IgA en zonuline in de ontlasting.

€ 298,00

Een voorbeeld van de uitslag van het Microbioom Plus onderzoek kunt u hier raadplegen.

SPECIFIEKE AANVULLENDE TESTS
Als samenwerkende partij met www.bloedwaardentest.nl kunnen wij voor u de testen met korting bestellen. Uiteraard is een bijkomend voordeel dat u direct persoonlijke uitleg krijgt bij uw testuitslag.

HS-CRP
Om bij gezonde personen te voorspellen of er een verhoogde kans is om een hart- en/of vaatziekte te krijgen. Als test voor het risico op hart- en vaatziekten wordt een meer gevoelige bepaling van CRP gebruikt: hs-CRP (hs=high sensitive).

HOMOCYSTEINE
Homocysteïne is een marker voor het risico op hart- en vaatziekten. De kans op hart- en vaatziekten neemt toe als we ouder worden. Verhoogde homocysteïne-waarde geeft een functioneel B12 tekort aan.

SCHILDKLIER
De meeste afwijkingen van de schildklier hebben tot gevolg dat er te weinig of juist te veel schildklierhormoon gemaakt wordt. Dat leidt tot vele lichamelijke symptomen. Bij een overactieve schildklier zijn dat onder andere een snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, trillende handen, geïrriteerde ogen, slaapproblemen en een gejaagd gevoel. Bij vrouwen kan er ook een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaan. Bij een tekort aan schildklierhormonen zijn de klachten onder andere een gewichtstoename, droge huid, obstipatie, het snel koud hebben, vermoeidheid en bij vrouwen zware menstruatiebloedingen.

De oplossing is makkelijker dan je denkt

Afspraak maken

U kunt ons mailen of bellen om een afspraak in te plannen.

 

Contact

Neem contact met ons op
 

info@voedingenvitamines.nl

error: disabled