Wat te doen als u geen energie heeft?

Al een tijdje heeft u weinig of geen energie. U komt nergens aan toe, alles kost u moeite en u voelt zich constant futloos. Het beste wat u dan kunt doen is onze voedingscoach inschakelen. Geen energie hebben is namelijk in een groot deel van de gevallen het gevolg van de verkeerde voeding, oftewel een tekort aan allerlei essentiële voedingsstoffen. Als u daar verandering in wilt brengen dan kunt u bij ons terecht voor een advies op maat, dat wordt samengesteld door een gecertificeerde voedingscoach. Dit advies wordt gemaakt naar aanleiding van een uitgebreide analyse van uw huidige voedingspatroon, wat we naast de klachten leggen die u heeft. Het kan namelijk zijn dat u geen energie heeft, maar daarnaast nog allerlei andere klachten ervaart, zoals chronische hoofdpijn, overmatige stress of een hoge bloeddruk. Al deze klachten zijn doorgaans te verminderen of te verhelpen met een gebalanceerd voedingspatroon.

Geen energie hebben houdt zichzelf in stand

Het lastige aan geen energie hebben, is dat het een klacht is die zichzelf vaak in stand houdt. Denk maar eens aan wat u doet als u geen energie heeft. U slaapt veel, gaat voor makkelijke maaltijden omdat u geen zin heeft om te koken en grijpt eerder naar koffie en zoetigheid om u wat energieker te voelen. Het zal u niet verbazen dat dit op termijn geen enkel effect heeft en de klachten in stand houdt. Beter kijkt u met een kritisch oog naar uw voedingspatroon en zorgt ervoor dat u voedzamer en meer uitgebalanceerd gaat eten. Als u zelf te weinig kennis over voeding heeft dan kunt u daarvoor bij ons terecht. Onze voedingscoach zal analyseren waarom u geen energie heeft en een advies op maat opstellen. Het kan zijn dat dit enkel een meer volwaardig dieet is, maar we kunnen u ook supplementen aanraden om eventuele tekorten op te vangen.

De basis van uw gezondheid zit in uw darmen

Wist u dat de combinatie aan bacteriën in uw darmen (oftewel uw microbioom) van grote invloed is op hoe u zich voelt? Ze zijn verantwoordelijk voor een goede spijsvertering (oftewel opname van voedingsstoffen) en vervullen een belangrijke rol in ons afweersysteem. Bij veel mensen die klagen dat ze geen energie hebben, vinden we een disbalans in hun microbioom. Gelukkig is dit te verhelpen met het juiste voedingspatroon, eventueel aangevuld met supplementen zoals probiotica. Orthomoleculaire therapie biedt hier een oplossing voor. Wat de reden echter ook is dat u geen energie heeft, wij kunnen u helpen achter de oorzaak te komen, en u adviseren hoe u dit oplost.

Geen energie
error: disabled