Orthomoleculaire therapie

 

Wat houdt orthomoleculaire therapie precies in?

De adviezen van onze voedingscoach zijn altijd gebaseerd op de principes van orthomoleculaire therapie, maar wat houdt dat nu precies in? Orthomoleculaire therapie gebruikt alleen middelen die voor het lichaam bekend zijn, oftewel vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en probiotica. Het is dus een natuurlijke manier om het lichaam te herstellen, gebaseerd op het feit dat veel klachten het gevolg zijn van een verkeerd voedingspatroon. Dit betreft voornamelijk chronische klachten, zoals langdurige hoofdpijn, geen energie hebben, fibromyalgie, burn out of zelfs hart- en vaatziekten. Bij al deze klachten ligt er een disbalans in het lichaam aan ten grondslag. U kunt met orthomoleculaire therapie veel symptomen verminderen of zelfs verhelpen.

Orthomoleculaire therapie brengt u in balans

In principe is het lichaam altijd in staat om zichzelf volledig te herstellen. Het weet precies hoe het dat moet doen, maar moet daartoe wel in staat worden gesteld. Als u constant ongezonde voeding tot u neemt, dan is de kans groot dat u allerlei tekorten heeft en u klachten ontwikkelt. Medicijnen kunnen de symptomen die u hebt wel verlichten (oftewel maskeren) maar nemen niet de oorzaak weg. Orthomoleculaire therapie doet dat wel. Deze therapie is er namelijk op gericht om uw lichaam te geven wat het nodig heeft, waardoor het terug in balans komt en zichzelf kan herstellen. Onze voedingscoach analyseert uw huidige voedingspatroon en doet eventuele test om tekorten vast te stellen. Aan de hand van deze analyse maakt hij een voedingsadvies op maat, dat gebaseerd is op de principes van orthomoleculaire therapie. Een 100% natuurlijk dieet dus, hoewel we het beter een gezonde leefstijl kunnen noemen. Een dieet is namelijk over het algemeen iets wat u tijdelijk doet, terwijl u de rest van uw leven profijt kunt hebben van deze gezonde manier van eten. Het werkt namelijk ook sterk preventief tegen allerlei ziektes en zelfs ouderdomskwalen. Naast de voeding die u binnenkrijgt, is uw microbioom, oftewel de combinatie aan bacteriën in uw lichaam belangrijk. Ook hier kan naar gekeken worden om de oorzaak én oplossing van uw klachten te vinden.

Beginnende Alzheimer of dementie met voeding bijsturen

Wist u dat orthomoleculaire therapie zelfs ingezet kan worden om beginnende Alzheimer, dementie en Parkinson bij te sturen? Een lichaam dat goed gevoed is verouderd namelijk minder snel, en blijft veel langer in een staat van perfecte gezondheid. Onze voedingscoach kan u alles vertellen over welke voedingsstoffen het belangrijkst zijn in de strijd tegen veroudering, en wat u eraan kunt doen om deze degeneratieve ziektes te voorkomen. Orthomoleculaire therapie ligt daar uiteraard aan ten grondslag, want wij geloven in het wegnemen van de oorzaak, en niet enkel het maskeren van de symptomen met medicijnen. Ziet u dit wel zitten? Neem dan snel contact met ons op, dan vertellen we u alles over de mogelijkheden van deze therapie, of het nu preventief is of voor reeds bestaande klachten.

Voedingsadvies
error: disabled