Voeding & Vitamines

Burn out

Burn-out is een langdurige mentale en fysieke overbelasting naar aanleiding van emotionele overbelasting en stress.

FIBROMYALGIE

Fibromyalgie is een vorm van reuma waarbij het vooral de spieren en het bindweefsel betreft. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd.

HART- & VAATZIEKTEN

Hart- en vaatziekten zijn alle aandoeningen die betrekking hebben op het hart en de bloedvaten. Eén op de drie Nederlanders sterft als gevolg van een hart- of vaatziekte.

Microcirculatie

Microcirculatie gaat over de kleinste bloedvaatjes, sommige hebben slechts een doorsnede ter grote van 1/7 van een haar.

Spijsvertering

Meer dan 3,5 miljoen Nederlanders hebben last van spijsverteringsklachten, zoals oprispingen, verstopping, diarree en brandend maagzuur.

Immuunsysteem

Een complex netwerk van organen, cellen, weefsels, hormonen, neurotransmitters en andere signaalstoffen die samenwerken en ons lichaam te beschermen tegen virussen, bacteriën, schimmels, allergenen en toxische stoffen.

RICHARD GROENEVELD

UW THERAPEUT

Mijn naam is Richard Groeneveld. Van oorsprong ben ik chemisch analist.

Van kleins af aan ben ik al gefascineerd door de relatie tussen voeding, lifestyle en gezondheid. Vanaf mij 7e levensjaar ben ik opgegroeid met sport. Ik ervaarde toen al, dat er een verband was tussen, voeding, rust, lichaamstraining en ontspanning.

Werkwijze

ANAMNESE INVULLEN
Voordat u op consult komt en aan het intakegesprek kan beginnen, vult u vooraf (thuis) een uitgebreide vragenlijst in.

INTAKEGESPREK
De ingevulde vragenlijst wordt uitgebreid met u doorgenomen en indien nodig aangevuld. Hierdoor krijgt ik beter inzicht in uw problematiek.

TESTEN/ONDERZOEKEN
Naar aanleiding van uw anamnese en intakegesprek zal in overleg met u worden besproken welke testen en/of onderzoeken zinvol kunnen zijn.

TESTIMONIALS

Het was in 2012 dat ik in Italië op de motor ten val kwam en het nodige had gebroken. Dat hebben ze in het ziekenhuis van Bolzano netjes gerepareerd (waaronder een bekkenbreuk). Dat werd wel maanden van revalidatie en stap voor stap weer proberen op conditie te komen. Op dat moment kwam ik op het spoor van Richard; orthomoleculair voedingsdeskundige. Samen met zijn deskundigheid op het vlak van geneeskunde en zijn nieuwe technieken. Binnen enkele maanden was ik weer in staat mijn sportieve leventje weer op te pakken.
Ook het afgelopen jaar heeft hij mij, in korte tijd, door de periode van fibromyalgie geholpen.
Waar Richard mij het meest mee geholpen heeft, is een heel gezond dagelijks voedingspatroon voor al de jaren die nog komen.

Leo Lemmens

Na een hartoperatie in 2006 waarbij 3 bypasses zijn aangebracht en een hernieuwde ingreep in 2017 waarbij 3 stents zijn geplaatst en ondertussen allerlei medicijnen te hebben geslikt om de toegeslagen aderverkalking een halt te roepen, ben ik sedert een half jaar bij Richard in therapie en ik heb er veel baat bij. Een wezenlijk onderdeel is ook aanpassing van mijn eetgewoonten. Ik voel me sinds een aantal maanden veel beter en heb ik veel meer energie. Ik ben nu 77 jaar en speel graag tennis. Mijn spelniveau is zelfs nog wat vooruitgegaan. Kortom, ik ben blij bij Richard terecht te zijn gekomen en heb vertrouwen in het verdere verloop.
Nico Duinisveld (Google Review)

error: disabled